zagyvalaszlo 2014.06.27. 16:47

Bank Ikon

 

bank.png

Ha az ember rákeres arra, hogy "bank icon" akkor ehhez hasonló képeket talál. A képeken egy görög templom látható. Manapság, amikor az istenségekben való hit már nevetség tárgya, és társadalmunkban a pénzhez való viszony az abszolút meghatározó, a szimbólum is más értelmet nyer. a ház ma is az istenség háza. Ezt az istenséget is, mint az összes többit, az ember alkotta magának, és mint általában, a társadalom rendező szerepét szánja neki. A papok, főpapok kinyilatkoztatják dogmáikat, mások megreformálják, esetleg ortodox, vagy neadjisten nem ortodox módon vallják a vallást, melyet mi is vallunk. 

Na de nem is ez az érdekes, hanem az, maga hogy a klasszicizmus által bankként újjáélesztett görög templom is egy szimbólum, sűrű oszlopai között megbúvó szentélye az erdőben megbúvó "pogány" szent helyeket mintázza. Azokat a helyeket, amelyeket talán még nem is építettünk, hanem csak felkerestünk. 

És ami a legjobban tetszik ebben nekem, hogy talán már akkor is voltak ilyen fel- felkeresett helyek, amikor az emberben az értelemnek csak egy nagyon halvány szikrája szikrázgatott. Úgy értem, még halványabb, mint most.

http://lmgtfy.com/?q=bank+icon

A bejegyzés trackback címe:

https://zagyex.blog.hu/api/trackback/id/tr616434173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása